СПИСАНИЕ ФО – БРОЙ 1
An user-posted image


КОНКУРСИ
Фотосалон 100-те фотографии на Коника
Автор: Камен Стефанов

За първа година резултатите от годишния конкурс на Коника се показаха в Националната художествена галерия за чуждестранно изкуство. В броя са публикувани всички наградени творби.
An user-posted image


КОНКУРСИ
Фотожурналистика 2003
Автор: Цветан Томчев

Завеждащият секция “Фотожурналистика” към Фотографска академия, Цветан Томчев прави кратък анализ на второто поредно издание на конкурса. В материала са включени по-голяма част от наградените фотографии в конкурсните раздели.
An user-posted image


МНЕНИЯ
За някои проявления на фотографския живот у нас
Автор: Катерина Гаджева


ИЗЛОЖБИ
Международен салон Paris Photo 2003
Автор: Габриела Соколова

От началото на тази година списание ФО има свой кореспондент в Париж. В първия си материал Габриела Соколова ни запознава с международния салон Paris Photo 2003 – ежегодна среща на фотографските галерии.
An user-posted image


КЛУБОВЕТЕ В БЪЛГАРИЯ
Фотографски клуб към Младежки дом – Варна

В този брой списание ФО открива нова рубрика – Клубовете в България. Въпросът, на който ще търсим отговор, е какво е останало от широко разгърнатата мрежа фотографски клубове и какви са формите на тяхното съществуване. Започваме с Клуб към Младежкия дом във Варна с ръководител Ангел Ненов.
An user-posted image


КАЛЕНДАР
Текущи новини от интернет страницата на списание ФО - spisaniefo.com


ПОРТФОЛИО
УША – Проект Embrace – Stone Garden

След шестмесечен престой в страната на изгряващото слънце Станка Цонкова – Уша подготви мултимедиен проект с название „Прегръдка – каменни градини”. Опитвайки се да запази образната стилистика, списание ФО отпечатва част от нейните творби върху паус така, както са били изложени в Токио. Това, което не можем да пресъздадем със средствата на полиграфията, са бамбуковите пръчки, върху които са били окачени творбите.
An user-posted image


ОБРАЗОВАНИЕ
Най-реномираните училища за фотография в Германия
Превод: Павлина Чакърова

Във втората и последна част на преводния материал публикуваме информация за още 7 училища в Германия, в които се изучава фотография.


ФОТОГРАФСКА ТЕХНИКА
В търсене на „Идеалната камера“
Автор: проф. Румен Георгиев

С този материал започва поредица от статии, отразяващи търсенията на проф. Румен Георгиев на „идеалната камера“. В този брой е показана камерата Canonet 17 QL G-III.
An user-posted image


КОНКУРСИ
Втори национален конкурс на Canon Bulgaria

Публикуваме наградените творби от втория национален конкурс на Canon Bulgaria, представен в Националната художествена галерия.
An user-posted image


ФОТОГРАФСКА ТЕХНИКА
Sony – Cybershot DSC–V1
Автор: доц. Петър Абаджиев

В статията доц. Петър Абаджиев споделя своя опит при работата си с фотоапарат Sony – Cybershot DSC–V1. Публикувани са снимки и сравнителни таблици, направени със същия апарат.


КОНКУРСИ
Музика в обектива
Автор: Силвия Иванова

Първа съвместна изява на Фотографска академия и Националния дворец на културата. Материалът показва наградените творби в разделите: монохромна фотография, цветна фотография и цифрово-обработени фотографии.
An user-posted image


ИСТОРИЯ НА ФОТОГРАФИЯТА
Пикторализъм
Автор: доц. Иглена Русева

След като пропуснахме няколко броя, най-накрая публикуваме заключителната част на статията за Пикторализма на доц. Иглена Русева.
An user-posted image